Test Prep ACT Test Exam (page: 22)
Test Prep American College Testing: English, Math, Reading, Science, Writing
Updated on: 15-Dec-2025

Viewing Page 22 of 209

DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered <x>. The question will present alternatives for the underlined part. In most cases, you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".

A K.Rowling [§1] While many people may get frustrated with train delays, Joanne Rowling turned her experience into a life- changing story. She began writing about a young wizard while delayed at a Manchester station stop, and brought Harry Potter to life <1> over the next five years. The Philosopher's Stone was the first of seven children's books published under her pen name J.K.. The Harry Potter series has sold over 447 million copies worldwide and been translated into seventy-three languages, including Latin and Ancient Greek. <2> [§2] When the Philosopher's Stone was published <3> in 1997, the book industry had given up on young readers. It's <4> first edition was a mere 500 books, and most copies were sent to public libraries across England. By the time Rowling's seventh Harry Potter novel was published in 2007, Rowling had already become the woman who put a new face on children's literacy. Harry Potter and the Deathly Hollows, the final installation, has <5> a word count of nearly 1.1 million words, and sold 11 million copies in the first 24 hours of its release.

<6>

[§3] Today, Rowling spends much <7> of her time working with her foundation, Lumos, which is named after a spell in the Potter series that brought light into darkness. <8> She founded <9> the nonprofit organization after seeing a photograph of a child in a caged bed who appeared to be screaming through its chain links. Rowling was overcome by the image that she <10> vowed to use her money and popularity to raise awareness of the 8 million children who live in such institutions globally. According to research, over 80 % of orphaned children have living relatives which <11> cannot care for them because of poverty or disability. The staff at Lumos equip families with necessary resources to provide for their children rather than leaving them institutionalized. Lumos' long-term goal is the closure of every orphanage around the world, by returning all children to live with its <12> families, either biological or adoptive.

[§4] Rowling once said, "Happiness can be found in the darkest places if one only remembers to turn on the light". <13> J.K.Rowling has created happiness for millions of children through make-believe stories of triumph and real-life stories of hope. <14>
The underlined portion <1> most likely means:

  1. Rowling gave birth to a child who she named Harry Potter
  2. Rowling created a story about a boy named Harry Potter
  3. Rowling was the puppeteer for a marionette called Harry Potter
  4. Rowling resuscitated a child named Harry Potter who was riding a train

Answer(s): B

Explanation:

B is the correct answer because of idioms. Idioms are phrases with meanings that are not apparent based on dictionary definitions. A, C, and D are incorrect because their answers do not fit with the context.



DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered <x>. The question will present alternatives for the underlined part. In most cases, you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".

A K.Rowling [§1] While many people may get frustrated with train delays, Joanne Rowling turned her experience into a life- changing story. She began writing about a young wizard while delayed at a Manchester station stop, and brought Harry Potter to life <1> over the next five years. The Philosopher's Stone was the first of seven children's books published under her pen name J.K.. The Harry Potter series has sold over 447 million copies worldwide and been translated into seventy-three languages, including Latin and Ancient Greek. <2> [§2] When the Philosopher's Stone was published <3> in 1997, the book industry had given up on young readers. It's <4> first edition was a mere 500 books, and most copies were sent to public libraries across England. By the time Rowling's seventh Harry Potter novel was published in 2007, Rowling had already become the woman who put a new face on children's literacy. Harry Potter and the Deathly Hollows, the final installation, has <5> a word count of nearly 1.1 million words, and sold 11 million copies in the first 24 hours of its release.

<6>

[§3] Today, Rowling spends much <7> of her time working with her foundation, Lumos, which is named after a spell in the Potter series that brought light into darkness. <8> She founded <9> the nonprofit organization after seeing a photograph of a child in a caged bed who appeared to be screaming through its chain links. Rowling was overcome by the image that she <10> vowed to use her money and popularity to raise awareness of the 8 million children who live in such institutions globally. According to research, over 80 % of orphaned children have living relatives which <11> cannot care for them because of poverty or disability. The staff at Lumos equip families with necessary resources to provide for their children rather than leaving them institutionalized. Lumos' long-term goal is the closure of every orphanage around the world, by returning all children to live with its <12> families, either biological or adoptive.

[§4] Rowling once said, "Happiness can be found in the darkest places if one only remembers to turn on the light". <13> J.K.Rowling has created happiness for millions of children through make-believe stories of triumph and real-life stories of hope. <14>
Which of these sentences would most logically be added to the end of paragraph 1 <2>?

  1. Even though children do not speak Latin or Ancient Greek, it is important that the book be translated into classical languages.
  2. These numbers show how incredibly successful J.K.Rowling really is!
  3. Rowling's international success has made her one of the most prolific writers of all time.
  4. Rowling is a great example of how successful one can be when they use their time wisely, even when waiting for a train.

Answer(s): C

Explanation:

C is the correct answer because of writing strategy. The author's purpose in paragraph 1 is to highlight the success of Rowling's books. A and D are incorrect because the answers do not fit with the author's purpose. B is incorrect because of tone.



DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered <x>. The question will present alternatives for the underlined part. In most cases, you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".

A K.Rowling [§1] While many people may get frustrated with train delays, Joanne Rowling turned her experience into a life- changing story. She began writing about a young wizard while delayed at a Manchester station stop, and brought Harry Potter to life <1> over the next five years. The Philosopher's Stone was the first of seven children's books published under her pen name J.K.. The Harry Potter series has sold over 447 million copies worldwide and been translated into seventy-three languages, including Latin and Ancient Greek. <2> [§2] When the Philosopher's Stone was published <3> in 1997, the book industry had given up on young readers. It's <4> first edition was a mere 500 books, and most copies were sent to public libraries across England. By the time Rowling's seventh Harry Potter novel was published in 2007, Rowling had already become the woman who put a new face on children's literacy. Harry Potter and the Deathly Hollows, the final installation, has <5> a word count of nearly 1.1 million words, and sold 11 million copies in the first 24 hours of its release.

<6>

[§3] Today, Rowling spends much <7> of her time working with her foundation, Lumos, which is named after a spell in the Potter series that brought light into darkness. <8> She founded <9> the nonprofit organization after seeing a photograph of a child in a caged bed who appeared to be screaming through its chain links. Rowling was overcome by the image that she <10> vowed to use her money and popularity to raise awareness of the 8 million children who live in such institutions globally. According to research, over 80 % of orphaned children have living relatives which <11> cannot care for them because of poverty or disability. The staff at Lumos equip families with necessary resources to provide for their children rather than leaving them institutionalized. Lumos' long-term goal is the closure of every orphanage around the world, by returning all children to live with its <12> families, either biological or adoptive.

[§4] Rowling once said, "Happiness can be found in the darkest places if one only remembers to turn on the light". <13> J.K.Rowling has created happiness for millions of children through make-believe stories of triumph and real-life stories of hope. <14>

<3>:

  1. NO CHANGE
  2. had published
  3. was publishing
  4. had been publishing

Answer(s): A

Explanation:

A is the correct answer because of verb tense. A demonstrates simple past tense, which is completed action in the past. B is incorrect because the answer is past perfect. C is incorrect because the answer is past progressive. D is incorrect because the answer is past perfect progressive.



DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered <x>. The question will present alternatives for the underlined part. In most cases, you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".

A K.Rowling [§1] While many people may get frustrated with train delays, Joanne Rowling turned her experience into a life- changing story. She began writing about a young wizard while delayed at a Manchester station stop, and brought Harry Potter to life <1> over the next five years. The Philosopher's Stone was the first of seven children's books published under her pen name J.K.. The Harry Potter series has sold over 447 million copies worldwide and been translated into seventy-three languages, including Latin and Ancient Greek. <2> [§2] When the Philosopher's Stone was published <3> in 1997, the book industry had given up on young readers. It's <4> first edition was a mere 500 books, and most copies were sent to public libraries across England. By the time Rowling's seventh Harry Potter novel was published in 2007, Rowling had already become the woman who put a new face on children's literacy. Harry Potter and the Deathly Hollows, the final installation, has <5> a word count of nearly 1.1 million words, and sold 11 million copies in the first 24 hours of its release.

<6>

[§3] Today, Rowling spends much <7> of her time working with her foundation, Lumos, which is named after a spell in the Potter series that brought light into darkness. <8> She founded <9> the nonprofit organization after seeing a photograph of a child in a caged bed who appeared to be screaming through its chain links. Rowling was overcome by the image that she <10> vowed to use her money and popularity to raise awareness of the 8 million children who live in such institutions globally. According to research, over 80 % of orphaned children have living relatives which <11> cannot care for them because of poverty or disability. The staff at Lumos equip families with necessary resources to provide for their children rather than leaving them institutionalized. Lumos' long-term goal is the closure of every orphanage around the world, by returning all children to live with its <12> families, either biological or adoptive.

[§4] Rowling once said, "Happiness can be found in the darkest places if one only remembers to turn on the light". <13> J.K.Rowling has created happiness for millions of children through make-believe stories of triumph and real-life stories of hope. <14>

<4>:

  1. NO CHANGE
  2. It is
  3. Its'
  4. Its

Answer(s): D

Explanation:

D is the correct answer because of possessive pronouns. Its is the correct form of the third person singular possessive pronoun. A is incorrect because it is the contraction for "it is." B is incorrect because the sentence does not require the third person singular with the "to be" verb. C is incorrect because the apostrophe is unnecessary.



DIRECTIONS: In the passage below, certain phrases are underlined and numbered <x>. The question will present alternatives for the underlined part. In most cases, you are to choose the one that best expresses the idea, makes the statement appropriate for standard written English, or is worded most consistently with the style and tone of the passage as a whole. If you think the original version is the best, choose "NO CHANGE".

A K.Rowling [§1] While many people may get frustrated with train delays, Joanne Rowling turned her experience into a life- changing story. She began writing about a young wizard while delayed at a Manchester station stop, and brought Harry Potter to life <1> over the next five years. The Philosopher's Stone was the first of seven children's books published under her pen name J.K.. The Harry Potter series has sold over 447 million copies worldwide and been translated into seventy-three languages, including Latin and Ancient Greek. <2> [§2] When the Philosopher's Stone was published <3> in 1997, the book industry had given up on young readers. It's <4> first edition was a mere 500 books, and most copies were sent to public libraries across England. By the time Rowling's seventh Harry Potter novel was published in 2007, Rowling had already become the woman who put a new face on children's literacy. Harry Potter and the Deathly Hollows, the final installation, has <5> a word count of nearly 1.1 million words, and sold 11 million copies in the first 24 hours of its release.

<6>

[§3] Today, Rowling spends much <7> of her time working with her foundation, Lumos, which is named after a spell in the Potter series that brought light into darkness. <8> She founded <9> the nonprofit organization after seeing a photograph of a child in a caged bed who appeared to be screaming through its chain links. Rowling was overcome by the image that she <10> vowed to use her money and popularity to raise awareness of the 8 million children who live in such institutions globally. According to research, over 80 % of orphaned children have living relatives which <11> cannot care for them because of poverty or disability. The staff at Lumos equip families with necessary resources to provide for their children rather than leaving them institutionalized. Lumos' long-term goal is the closure of every orphanage around the world, by returning all children to live with its <12> families, either biological or adoptive.

[§4] Rowling once said, "Happiness can be found in the darkest places if one only remembers to turn on the light". <13> J.K.Rowling has created happiness for millions of children through make-believe stories of triumph and real-life stories of hope. <14>

<5>:

  1. NO CHANGE
  2. Hollows, the final installation has
  3. Hollows the final installation, has
  4. Hollows (the final installation) has

Answer(s): A

Explanation:

A is the correct answer because of commas. Commas separate modifying elements that establish a qualification. B is the incorrect answer because it is missing the second comma. C is the incorrect answer because it is missing the first comma. D is the incorrect answer because parentheses are used to enclose nonessential data. This passage includes information about The Harry Potter series, and therefore the fact that the final installation was a successful edition to the entire series is essential.



Viewing Page 22 of 209



Share your comments for Test Prep ACT Test exam with other users:

Mfc 10/23/2023 3:35:00 PM

only got thru 5 questions, need more to evaluate
Anonymous


Whizzle 7/24/2023 6:19:00 AM

q26 should be b
Anonymous


sarra 1/17/2024 3:44:00 AM

the aaa triad in information security is authentication, accounting and authorisation so the answer should be d 1, 3 and 5.
UNITED KINGDOM


DBS 5/14/2023 12:56:00 PM

need to attend this
UNITED STATES


Da_costa 8/1/2023 5:28:00 PM

these are free brain dumps i understand, how can one get free pdf
Anonymous


vikas 10/28/2023 6:57:00 AM

provide access
EUROPEAN UNION


Abdullah 9/29/2023 2:06:00 AM

good morning
Anonymous


Raj 6/26/2023 3:12:00 PM

please upload the ncp-mci 6.5 dumps, really need to practice this one. thanks guys
Anonymous


Miguel 10/5/2023 12:21:00 PM

question 16: https://help.salesforce.com/s/articleview?id=sf.care_console_overview.htm&type=5
SPAIN


Hiren Ladva 7/8/2023 10:34:00 PM

yes i m prepared exam
Anonymous


oliverjames 10/24/2023 5:37:00 AM

my experience was great with this site as i studied for the ms-900 from here and got 900/1000 on the test. my main focus was on the tutorials which were provided and practice questions. thanks!
GERMANY


Bhuddhiman 7/20/2023 11:52:00 AM

great course
UNITED STATES


Anuj 1/14/2024 4:07:00 PM

very good question
Anonymous


Saravana Kumar TS 12/8/2023 9:49:00 AM

question: 93 which statement is true regarding the result? sales contain 6 columns and values contain 7 columns so c is not right answer.
INDIA


Lue 3/30/2023 11:43:00 PM

highly recommend just passed my exam.
CANADA


DC 1/7/2024 10:17:00 AM

great practice! thanks
UNITED STATES


Anonymus 11/9/2023 5:41:00 AM

anyone who wrote this exam recently?
SOUTH AFRICA


Khalid Javid 11/17/2023 3:46:00 PM

kindly share the dump
Anonymous


Na 8/9/2023 8:39:00 AM

could you please upload cfe fraud prevention and deterrence questions? it will be very much helpful.
Anonymous


shime 10/23/2023 10:03:00 AM

this is really very very helpful for mcd level 1
ETHIOPIA


Vnu 6/3/2023 2:39:00 AM

very helpful!
Anonymous


Steve 8/17/2023 2:19:00 PM

question #18s answer should be a, not d. this should be corrected. it should be minvalidityperiod
CANADA


RITEISH 12/24/2023 4:33:00 AM

thanks for the exact solution
Anonymous


SB 10/15/2023 7:58:00 AM

need to refer the questions and have to give the exam
INDIA


Mike Derfalem 7/16/2023 7:59:00 PM

i need it right now if it was possible please
Anonymous


Isak 7/6/2023 3:21:00 AM

i need it very much please share it in the fastest time.
Anonymous


Maria 6/23/2023 11:40:00 AM

correct answer is d for student.java program
IRELAND


Nagendra Pedipina 7/12/2023 9:10:00 AM

q:37 c is correct
INDIA


John 9/16/2023 9:37:00 PM

q6 exam topic: terramearth, c: correct answer: copy 1petabyte to encrypted usb device ???
GERMANY


SAM 12/4/2023 12:56:00 AM

explained answers
INDIA


Andy 12/26/2023 9:35:00 PM

plan to take theaws certified developer - associate dva-c02 in the next few weeks
SINGAPORE


siva 5/17/2023 12:32:00 AM

very helpfull
Anonymous


mouna 9/27/2023 8:53:00 AM

good questions
Anonymous


Bhavya 9/12/2023 7:18:00 AM

help to practice csa exam
Anonymous